Jadłospis

Uwaga!, Jadłospis może ulec zmianie

09.06.2025 r. (poniedziałek)

OBIAD: Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami ,zabielany śmietaną i pietruszką zieloną. (7,9)
Pierogi z mięsem, cebulką i boczkiem wędzonym. Kompot. (1,3,)

10.09.2025 r. (wtorek)

OBIAD: Zupa pieczarkowa, zabielana śmietaną z pietruszką zieloną. (7,9)
Spaghetti bolognese. Kompot. (1,3)

11.06.2025 r. (środa)

OBIAD: Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym, zabielana śmietaną i pietruszką zieloną. (1,3,7,9)
Ziemniaki, kurczak w sosie słodko/kwaśnym, sałatka obiadowa. Sok owocowy. (1,7)

12.06.2025 r. (czwartek)

OBIAD:  Zupa krem z pieczonej papryki, zabielana śmietaną i pietruszką zieloną. (1,3,7,9)
Kasza jęczmienna, udziec wołowy w sosie własnym, kapusta na ciepło. Lemoniada. (1)

13.06.2025 r. (piątek)

OBIAD:  Zupa lane ciasto na rosole z pietruszką zieloną. (1,3,9 )
Młode ziemniaki, paluszki rybne, fasola szparagowa. Herbata owocowa. (1,3,4)

16.06.2025

OBIAD:  Zupa pomidorowa, z ryżem, zabielana śmietaną i pietruszką zieloną. (1,9)
Racuchy z truskawkami i borówkami. Kompot. (1,3,7)

17.06.2025 r. (wtorek)

OBIAD: Zupa fasolowa  z ziemniakami(9)
Makaron z szpinakiem i piersią z indyka. Kompot.(1,3,7)

18.06.2025 r. (środa)

OBIAD: Zupa selerowa z grzankami, zabielana śmietaną i pietruszką zieloną. (1,7,9)
Ziemniaki, kotlet pożarski ,brokuł z masłem. Sok owocowy. ( 1,3,7)

23.06.2025 r. (poniedziałek)

OBIAD:  Zupa krupnik z pietruszką zieloną.(9) Ziemniaki, paluszki rybne, sałatka z ogórka kiszonego.
Herbata z miodem i cytryną. (1,3,4,7)

24.06.2025 r. (wtorek)

OBIAD: Zupa koperkowa z ryżem, zabielana śmietaną. (7,9)
Ziemniaki, Nuggetsy z kurczaka, kalafior z bułką i masłem. Kompot. (1,3,7)

25.06.2025 r. (środa)

OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana śmietaną i pietruszką zieloną. (1,9)
Kartacze z cebulką i boczkiem wędzonym. Kompot. (1,3,)

26.06.2025 r. (czwartek)

OBIAD:  Zupa Zalewajka z ziemniakami na wędzące zabielana śmietaną. (7,9)
Makaron z serem i sosem truskawkowym. Sok owocowy(1,3,

ALERGENY

  1. Zboża zawierające gluten (Pszenica, żyto, jęczmień, orkisz, owies niecertyfikowany)
  2. Skorupiaki
  3. Jaja 
  4. Ryby 
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja
  7. Mleko i przetwory mleczne
  8. Orzechy
  9. Seler
  10. Gorczyca
  11. Nasiona sezamu